alle doeg zorg locaties

Wonen

Vanuit het principe ‘scheiden Wonen en Zorg’ biedt DOEG Zorg op 2 locaties in Bunschoten-Spakenburg wonen aan. Daarnaast zijn er woonfaciliteiten op onze locatie Nobelhof in Almere (wijk Oosterwold). Op deze pagina geven we inzicht in de woonfaciliteiten van deze 3 locaties.

Over welke locatie wilt u meer weten?

Wilgenstraat

WILGENSTRAAT 5/7 3752 CZ BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Aan de Wilgenstraat bieden wij 24-uurszorg. Deze mensen met een verstandelijke beperking hebben een zorg- en dienstverleningsovereenkomst met DOEG Zorg- & Dienstverlening en huren een kamer van de Stichting Woonvormen Ongerweges.  Deze cliënten zijn verdeeld over 2 huizen. In beide huizen is een grote gemeenschappelijke huiskamer. Door de ligging van de huizen, zijn ze aan elkaar gespiegeld. En omdat de huizen niet volledig gescheiden zijn, vormen ze toch 1 geheel. In beide huizen is plek voor 6 cliënten. De bewoners van deze locatie gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Wanneer zij thuis zijn is er begeleiding aanwezig.

Nobelhof

NEOLITHICUMWEG 36 1349 JG ALMERE

Nobelhof is een nieuw wooninitiatief, ontwikkeld door ouders. In juni 2023 wordt het gebouw, een hoeve voor 26 bewoners, opgeleverd. Vanaf september 2023 start vervolgens de zorgondersteuning, die door DOEG Zorg Nobelhof gerealiseerd gaat worden. Op Nobelhof zijn 4 woongroepen van 6-7 bewoners. De groep voelt als je thuis, zoals dat gaat in een gezin: lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Elke bewoner heeft een eigen studio met een badkamer. Rondom de hoeve komt een weide met dieren en ontspanmogelijkheden. We leven met de seizoenen en gaan onze eigen groenten en fruit oogsten uit onze eigen tuin en verwerken deze in de schuur, ook als een vorm van dagbesteding.

Mast

MAST 12 3751 WE BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Aan de Mast 12 is een groot appartementencomplex gesitueerd waar ook 24-uurszorg wordt aangeboden. Deze cliënten huren van de Stichting Woonvormen Ongerweges en hebben allemaal een eigen appartement. Ook hier zijn twee grote gemeenschappelijke ruimten te vinden voor de gezamenlijke activiteiten. Ook deze cliënten hebben een zorg- en dienstverleningsovereenkomst met DOEG Zorg- & Dienstverlening. Op Ongerweges locatie Mast wonen 17 cliënten.