vrouw wast het gezicht van een meisje dat in een rolstoel zit

Vacature

Persoonlijk Begeleider Wilgenstraat 28 uur

Zoek je een fijne werkplek waarbij je echt iets kan betekenen voor een ander? Kom bij ons werken op de Wilgenstraat! Dit is meer dan een sfeervolle woning voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het is een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Ons team staat voor kwalitatief cliëntgerichte zorg, waarbij veiligheid, autonomie, huiselijkheid, respect, warmte en vertrouwen hoog in het vaandel staan. Gelegen in Bunschoten-Spakenburg, bieden wij een unieke en stimulerende werkomgeving.

Wij bieden 24-uurszorg aan 12 bewoners in de leeftijd van 20 tot 55 jaar. De groep is opgedeeld in twee huiskamers, die met elkaar verbonden zijn. Omdat de huizen niet volledig gescheiden zijn, vormen ze toch één geheel. Je komt dan ook te werken op beide woningen en vormt met je collega’s één team. Binnen de Wilgenstraat wordt er gewerkt met een late dienst en een slaapdienst. De slaapdienst werkt ook de volgende ochtend en daar sluit weer een collega bij aan. Zo is er op beide huizen altijd een begeleider aanwezig. Je werkt dus nauw samen met je collega’s wat ervoor zorgt dat je altijd met elkaar kunt overleggen en de werkzaamheden kunt afstemmen. De bewoners hebben naast structuur en duidelijkheid vooral baat bij een luisterend oor en echt gezien worden. Daarnaast bieden wij lichamelijke verzorging. Met begeleiding op maat zorgen we ervoor dat ze op een prettige manier hun dag doorlopen. Doordeweeks gaan alle bewoners naar dagbesteding. In hun vrije tijd volgen ze hun eigen dagprogramma, waarbij ze afwisselend inspannende en ontspannende activiteiten verrichten.

Ouderinitiatief

In 1996 stichten ouders van kinderen met een verstandelijke beperking de Protestants Christelijke Vereniging Ongerweges. In 2001 wordt de woonvoorziening op de Wilgenstraat geopend. Bij Ongerweges wordt een veilig en comfortabel thuis met een christelijke identiteit gecreëerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier moeten zij zelfstandig, met zoveel begeleiding als nodig is, kunnen leven. Binding blijven houden met het (ouderlijk) thuisfront, respect, christelijke normen, huiselijkheid, zorg en optimale begeleiding en aandacht voor individualiteit en ontwikkeling staan hierin centraal. 

Persoonlijk begeleider

Als persoonlijk begeleider begeleid je zowel op individueel- en op groepsniveau mensen met een verstandelijke beperking. Goed kunnen observeren en analyseren in hierbij van groot belang. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor meerdere bewoners en hun verwanten om zo de meest optimale begeleiding te kunnen bieden. Als persoonlijk begeleider draag je zorg voor het opstellen, evalueren en bijstellen van het zorgondersteuningsplan. Goede communicatievaardigheden zijn zeker voor een persoonlijk begeleider van groot belang. Je zorgt voor een goede mondelinge overdracht en/of schriftelijke verslaglegging zodat je bijdraagt aan de samenwerking in de driehoek. Je bent als persoonlijk begeleider mede verantwoordelijk voor het tot stand komen, uitvoeren en monitoren van genomen besluiten en actiepunten en bent bij de uitvoering in staat je collega’s te coachen.

Wat wij bieden:

 • Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40)
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een fijne werkplek in Bunschoten-Spakenburg
 • Een kleinschalige organisatie waarin persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat
 • Ruimte voor professionele- en persoonlijke ontwikkeling
 • Ruimte voor eigen inbreng en ideeën
 • Iemand die zelfstandig kan werken maar ook kan werken in teamverband en in de driehoek met verwanten

Wat vragen wij?

 • Een mbo werk- en denkniveau hebben en een relevante afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 4
 • Ervaring hebben met de doelgroep
 • Ondernemend en enthousiast zijn en denken in kansen en mogelijkheden
 • Flexibel zijn
 • Zich verantwoordelijk voelen voor kwaliteit en de inhoud van het werk
 • Beschikken over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk

Wil jij solliciteren?

Denk je dat deze functie voor jou geschreven is? Of twijfel je nog of je voldoet aan het profiel? Of heb je meer informatie nodig om deze stap te wagen? Schroom niet en neem contact op met de teamleider op de Wilgenstraat Marjolein Smit

Tel: 06-34342114 

Mail: m.smit@doegzorg.nl