voorbeeld van hoe de locatie Nobelhof eruit komt te zien

Vacature

Persoonlijk Begeleider op Nobelhof (24–28 uur)

Heb jij altijd al willen werken op een prachtige plek midden in de natuur, waar jij een wezenlijke bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven van een groep jong volwassen vrienden met een matige tot ernstige beperking? Hou je van pionieren om met elkaar dit leef- en woonconcept verder uit te bouwen tot een voorbeeld in Nederland? Steek je graag de handen uit de mouwen om het met elkaar “elke dag een beetje mooier te maken”? Dan is werken op Nobelhof in Almere Oosterwold misschien wel je volgende stap in je loopbaan!

De Pijlers van Nobelhof: zorg uit het hart | vitaliteit | jij ok – ik ok

Je gaat als Persoonlijk Begeleider aan de slag op een nieuw wooninitiatief, ontwikkeld door ouders. Sinds september 2023 zijn 26 bewoners gestart met begeleid wonen op een hoeve. De zorgondersteuning wordt geboden door DOEG Zorg, een zorgaanbieder die zich specialiseert in het bieden van zorg voor ouderinitiatieven.

Op Nobelhof zijn vier woongroepen van elk zes tot zeven bewoners. De groep voelt als je thuis, zoals dat gaat in een gezin: lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Elke bewoner heeft een eigen studio met een badkamer. Rondom de hoeve komt een weide met dieren en ontspanmogelijkheden. We leven met de seizoenen en gaan onze eigen groenten en fruit telen en verwerken deze in de schuur, ook als een vorm van dagbesteding.

Als Persoonlijk Begeleider zie je toe op het welzijn van de bewoners en zoekt samen met de bewoner en zijn familie naar praktische aanpassingen en hulpmiddelen.

Ondersteunt en stimuleert bewoners bij het aanleren en in stand houden van sociale en praktische vaardigheden en neemt waar nodig dit over.

Ondersteunt en stimuleert bewoner en in het functioneren binnen haar/zijn sociaal netwerk. Je observeert en zet observaties om in effectief handelen.

Als Persoonlijk Begeleider beheer je een aantal dossiers van bewoners. Je bent het eerste aanspreekpunt voor familie en/of wettelijk vertegenwoordigers. Je draagt zorg voor het opstellen evallueren en bijstellen van het zorgleefplan. Zorgt voor verslaglegging en uitvoering van genomen besluiten en actiepunten.

Binnen het team draag je bij en neem je deel aan diverse projecten. Natuurlijk wil je jezelf ontwikkelen en neem je deel aan diverse themabijeenkomsten en trainingen. Eventueel krijg je een specifiek thema om als taakhouder mee aan de slag te gaan. Als Persoonlijk Begeleider begeleidt je nieuwe collega’s, leerlingen en stagiaires.

Kennisniveau

Kennis is vereist op het niveau van een afgeronde, functierelevante opleiding op mbo- niveau 4. Inzicht in de ontwikkelingen van de cliënten alsmede in de organisatie is nodig. Kennis van specifieke, doelgroepen en dagbestedingsactiviteiten is vereist bij het uitvoeren van de begeleiding. Kennis op het vakgebied wordt op peil gehouden. 

Deze functie is ingedeeld volgens de FWG systematiek in FWG 40 en wordt uitgevoerd conform de richtlijnen van de cao Gehandicaptenzorg.

Je werkt samen in een team dat aangestuurd wordt door een teamleider met hofmeesterstaken. De teamleider zorgt ervoor dat het team goed functioneert en dat de bewoners (en hun familie) zich geborgen en thuis voelen. Ruimte voor professionele en persoonlijke groei is volop aanwezig!

Voor meer informatie kijk ook op de volgende websites:

Denk je dat dit profiel voor jou geschreven is of twijfel je nog of je voldoet aan het profiel en heb je meer informatie nodig om deze stap te wagen? Stuur je motivatiebrief en cv naar m.vandegiessen@doegzorg.nl of neem contact op met Maarten van de Giessen, directeur Zorg van DOEG Zorg- & Dienstverlening (06-52 662 065).

Nobelhof en DOEG Zorg bieden samen:

 • Een fijne werkplek midden in de poldernatuur
 • Ruimte voor professionele- en persoonlijke ontwikkeling
 • Ruimte voor eigen inbreng in een administratief arme omgeving
 • Salariëring conform de richtlijnen van de cao gehandicaptenzorg volgens de FWG
  systematiek

Wat vragen wij?

Naast de functie-eisen en competenties zijn we met name op zoek naar mensen die:

 • Geen “van 9 tot 5-mentaliteit” hebben
 • Ondernemend zijn en denken in kansen en mogelijkheden
 • Gericht zijn op de ontwikkeling van de bewoners door “de ander goed waar te nemen”
 • Gericht zijn op hun eigen persoonlijke- en professionele ontwikkeling
 • Werken vanuit de bedoeling

Selectieprocedure

Na ontvangst van je reactie krijg je een uitnodiging voor een gesprek met een afvaardiging van DOEG Zorg en Nobelhof.